Tuesday, January 12, 2010

Sunyi..

Posted by Hafiz Richard

Malam tu sunyi
aku duduk keseorangan dalam bilik ku..
ku lihat jam, tepat menunjukkan jam 11 malam.
printer ku lancar memprint kerja yang ku lakukan..
tiiittt..
akhirnya..
helaian terakhir ITGS aku siap..
yes..
ringan beban ku..
tinggal ee dan tok essay ku yang meronta-ronta minta di selesaikan..
aku sandar lega..
alhamdulillah..
aku pun jalan2 malam tu..
keje dah siap an hehe..
singgah bilik bobo..
bobo tgh buat ITGS juga..
aku mengambil ukulele wan dan main lagu IM YOURS yang baru
aku pelajari ahaha..
jam menunjukkan pukul 12..
bobo bertanya padaku..

mahu datangkah sekolah esok..

mahulah..

mengapakah mahu?

IT siap sudah..

bobo meminta izinku untuk print ia nye..
aku pun kata, print la..
dush..
aku amik laptop aku..
g bilik yang slalu dak2 lepak..
malam tu, aku berjaya berdota hjuhuh..
cm bosan je aku tulis..
adoiyai..
jap amik mood..
huhu..
ok..
aku pun balik bilik aku lepas main dota.
sampai2 bilik aku tgk bobo ngah print ag..
aku amik SAGA..
target aku..
baca sampai setengah..
aku baru bab 2..
no hal..
aku terus membaca..
jam menunjukkan pukul 2..
bobo datang..
aku berjaya sampai bab 6..
kitorang pun borak..
aku pun lupa pasal SAGA aku..
last2..
2.30 pg..
bobo settle print..
aku capai hp aku..
call ehem2..
weeee....
3.30pg..
aku set alarm ku..

..........................

jam 7.40pg..
aku baru bgun bai..
ades..
aku amik tuala aku dan lingkas mandi..
8.00pg..
aku menyarung kasutku..
8.05 pg..
aku berada didepan koperasi..
sampai ditangga, aku lihat kelibat manusia di depan pintu kelasku
"alhamdulillah, cikgu xmasuk ag" bisikku dalam hati..
sesampdai dikelas..
ku lihat..
Fahmi
Acap

"hi hafiz, where is ur other frenz?"
berkata puan haziyati kepadaku..
ehehe..
"aha.." tu je yg mampu ku katakan..
ari tu aku, acap n fahmi je datang..
ahahha..
masa TOK abis

PHYSICS
"assalamualaikum kelas.. eh mana yang lain?"
berkata Pn Mazwiyan kepdaku..
"aha.." sekali lagi tu je termampu..
"ni je yg datang teacher" kata fahmi..
"Ya Allah, kamu ni bar betul. 3 org je? Ya Allah"
aku hanya mampu tergelak..
"Amir mana amir? amir pun xdatang? Ya Allah"
aku tergelak lagi.
"k i dont care. i will still start the new topic today. "
pn mazwiyan pun ke papan putih dan mula menulis

Electromagnetic Waves

"ee, saya xpuas hati betul lah.. kamu tungga jap ek.. baca nota dulu..
t saya datang balik"
dia pergi membawa buku kehadiran ke encik Hatta
huhuhu..
sampai di kelas, dia meneruskan pelajarannya..

Rehat (malas citer)

Malay
"assalamualaikum.. eh mana yg lain?" berkata cikgu Roslindawati.
"waalaikumussalam.. aha.." tu je ku mampu kata lagi..
"3 org je datang cikgu" kata fahmi.
"3 org je? ya Allah biar betul kamu ni.. 3 org je?"
"ye cikgu" kataku..
"gila betul lah korang ni, dah xbetul ke ape. tensen sy ngan kelas ni"
kata cikgu sambil senyum.
ahahah. aku gelak dgr cikgu kata camtu..

English HL
kitorang bertiga lepak concourse

Statistic
Cikgu Arni sudah tunggu depan pintu.
aku dan acap s\turut tunggu kelas english hl abis..
akhirnya..
cikgu arni pun masuk ke dalam kelas..
dia duduk..
kami bertiga pun duduk..
lama kami duduk membisu..
hampir 5 minit..
tba2
"lama betul kelas english kamu abis ek?"
pecah perut aku dgr cikgu cakap camtu..
ahaha..
"3 org je yg datang teacher"kata fahmi..
"what? 3 org je" Cikgu Arni terkejut gler..
aku bantai gelak..
"Ya Allah, kamu ni biar betul 3 org je"
"betul cikgu" kata fahmi senyum2..
akhirnya kami tetap berlajar stat..

kelasku..
E08G menggapai nama di bilik mesyuarat..
:-D
maseh..
:-D

3 comments:

terbaik :)nf

Asri said...

salam Apis..
oooo...ko da lame ade blog rupenyer..hehe..
lame x jumpe ko wey...
ape salah aku?huhuhu

baru pasan komen ko asri hahahaahah