Wednesday, August 24, 2011

Dlu skrg~

Posted by Hafiz Richard

Salam..
at last.. Aku try nak tulis something mlm ni yeah!!

Aku pelik gak, kenapa la aku skg ni cm susah sgt nak tulis blog..
Asl nak tulis je, aku blur..
Then aku punye pkir punye pkir..
Baru la aku tau..
Sejak ati da berbunge ni..
Eeeiihh..
Malu la nak ckp XD

Payah nak tulis blog..
Mane x nye..
Ade je citer best, cik nasuha yg tau dlu.. :D
Ade je citer hot, cik nasuha yg pertama dgr..
Ade je citer meletup poom poom poom, telinga cik nasuha yg sudi menadahnye XD

Dlu x..
Blog ni la cm diari aku..
Ade je bende best..
Terus ku capai laptop ku..
Ade je bende sedih..
Vaio (markup vaio lebeyh) yg jd tisu aku..
Ade je cerite cinta, lappy ku menjadi teman ku..
Sian awak blog..
Huhuhu..

Citer psl dlu ngan skg..
Haiissshh.. Dasssyyaaattt...
Mcm2 da berubah..
Dlu xkapel, tau jage badan..
Nmpk je tersembul perut skit da risau da..
Terus 2 3 round jogging kat umah..
Skg, haaa amik kau..
Perut da cm mengandung 4 bulan..
Pasan tu perut da besar..
Haaa xpe..
Blasah.. Janji perut aku kenyang..

Dlu pakai sluar jean saiz 32..
Fuhh blagak2..
32 tu siap longgar ag tu..
Leh masuk 2 jari ag..
Penah mama ku salah beli sluar saiz 34..
Fuuuhh.. Longgar abes..
Aku da ar xpakai tali pinggang nye org..
Mmg londeh nak terlucut ar sluar tu..
Skg..
Wa 36 bai.. 36..
36 lau longgar xpe.. Ni muat2..
Yg sedang sedang saja~~~
Sedang pe mende..
36 tu muat2 je.. Tgu mase nak 38..
Homm maaakk diooo..
Hoomm maaakk..

Dlu berat 70..
Masa plkn dlu, org kecoh sane sini..

"Wei plkn aku ade diana danielle la woi"

Tu ayat dak2 plkn kat kem princess haliza ar..
Tp kat kem karisma kualo pilah, dak2 sumer kecoh..
Sumer excited gila babi..
Siap ade pompuan pengsan kua buih kt mulut..
Apasal krg nak tau?

"Hoomm maakk dio, tu haa maikol skoppield masuk kem kito jang.. Leh la kito wat plkn break jang yoi"

Awek2 plkn sumer husya..
Woo michael scofield..
Giler kentang.. Slek xde tatto je XD

Skg, haaa tu dia..
Duke shrek terus!
Ekau tinggal xtuko warno ijau jo..
Lau tuko muko sumo tu haa wano ijau, sobijik cm shrek dlam katon tu..

Konklusinya, aku skg da gemok glerz..
Spe2 yg da lame xjumpe aku, aku xpelik dan hairan lau jalan2 xpasan aku..
Walaupun korang perasan kebesaran tubuh ku, krg xperasan muka ku..
Sbb ape..
Kehenseman dan kekacakkan aku disembunyikan oleh lemak2 yg kian gemar melekat di pipi dan leher ku..
Keh3..
Itu jelah.. Aku rase mlm ni..

Lastly..
Aku tau ade ayat aku yg poyo dan bajet..
Aku minx maaf lau korang x suke..
Aku tulis pun 4 fun..
Salam..
Selamat berpuasa :)

1 comments:

Thursday, June 23, 2011

teka teki :)

Posted by Hafiz Richard

salam..
tetibe teringat mase kecik2 dlu..
aku mesti standby beberapa teka-teki nak tanye pakcik aku kat sarawak..
sbb pe ek..
sbb dia suke sakat aku ngan teka-teki dia..
btw, my uncle's name is Sylvester..
1st time aku dgr nama pakcik aku ni,
aku terus ingat cartoon sylvester ngan burung kuning tu..
huhuhu

so, aku kongsi la ek..
ade teka-teki yg korang da dgr, n ade yg maybe baru dgr..
lau da dgr tu xyah la batak bajet tau sumer..
lol saje je kacu korg :)
n aku bg la respond best aku dgr biler aku tanye soalan2 ni :)
so ade betul n ade tidak..
bak kate nabil, LU PIKIR LA SENDIRI!!!
ok aku post la ek :)




Soalan 1

Ayam berkokok, Harimau?

"hari mau siang la duke.. bodo.. soalan budak kecik!!"



Soalan 2

kereta ape leh panjat pokok?

"teka-teki lame.. Mazda 323.. daaaa"



Soalan 3

kenapa anak babi tunduk jalan ngan mak dia?

"nampak bonna anak babi tu malu mak dio babi"



Soalan 4

kereta polis kejar kereta perompak.. tetibe, kereta perompak tu
blakang kete polis.. cmne leh jd camtu?

"apo la bangang sgt soalan.. erm.. perompak lain kot?"



Soalan 5

Kenapa penggali kubur, gali kubur xpakai spender?

Jeng Jeng Jeng

"betul ke??!!!! aku nak tanye la penggali kubur!!"



Soalan 6

Ape bende yg badan dia hijau, mata merah, taik warne kelabu,
jalan kebelakang..

Jeng Jeng Jeng

"hahahaha.. HULK la for very da sure one duke"

hulk jln kebelakang ke? :)



Soalan 7

Banyak-banyak buah, buah ape yg paling sedap??

"kompem la buaaahhh XXXXXXX" depend gender yg menjawab

lucah sungguh otak anda.. salah!!!!




Soalan 8

ape bende yg dia ni adalah ibu kepada 3 anak..
anak pertama, tgal di udara..
anak kedua, tgal di daratan..
anak ketiga, tgal di perairan..
sape ibu kepada 3 anak ni..
dan sape name anak2 ibu ni :)

"........"




itu jelah aku rase..
sorry lau ade sape2 ter offend ke..
jus nak buat teka-teki ni menarik..
lau korang xsuke..

ehem2..
rapatkan dua tangan..
bengkokkan lutu sket..
sengih sket..
adjust muke bagi comel..
"I'm sorrryyy"

assalamualaikum :)

0 comments:

layout baru.. :)

Posted by Hafiz Richard

salam..
da lame sgt asik pakai layout lame..
rase2 da 2 taun kot..
as aku tgk bosan.. ape lg tukar la..
awlaupun xlawo, aku xkesa..
janji len hehhee..

semenjak 2 menjak ni, otak aku da cam xde idea nak tulis pasal ape..
macam2 bende berlaku..
tp aku cam xde idea nak luahkan..
entahla..
maybe 1 day, aku mampu berfikir seperti pengarah Nora Elena..
aku tulis la blog2 pasal idop aku XD

tgk la jap g..
lau ade idea, aku post XD

salam :)

0 comments:

Monday, April 18, 2011

Taylor Swift - Back To December

Posted by Hafiz Richard

salam.. best lagu ni.. layan sket :)



I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier than ever
Small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why
Because the last time you saw me
Is still burning in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

[Chorus]
So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain’t nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December turn around and make it all right
I go back to December all the time.

These days I haven’t been sleeping
Staying up late playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn’t call
Then I think about summer
All the beautiful times I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall
And then the cold came and the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love
And all I gave you was goodbye


[Chorus]
So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying I’m sorry for that night
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain’t nothing but missing you
Wishing I realized what I had when you were mine
I go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time.

I miss your texting, your sweet smiles.
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I’d love you right
I’d go back in time and change it but I can’t
So if the chain is in your door I understand

[Chorus]
But this is me swallowing my pride standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I go back to December
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to December turn around and make it all right
I'd go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time
All the time

1 comments:

Monday, March 28, 2011

XD

Posted by Hafiz Richard

salam..
hik3 XD


0 comments:

Thursday, March 24, 2011

yes berjaya gak :)

Posted by Hafiz Richard

salam..
cantik x?
baru blaja buat hik3
:)

0 comments:

Tuesday, March 22, 2011

gemuk dapat makanan..

Posted by Hafiz Richard

salam.. enjoy ar..XD

2 comments:

SCREEN GRABBER by The Jared Company

Posted by Hafiz Richard

salam..
wah, galak tol aku post hari ni lol..
lame sgt xpost..
haa kan da lepas gian hohoho..
bukan ape..
takut gak nak tulis blog ni..
salah cakap ade yg terasa..
huhuhuhu..
kite kene jadi tengah2 huhuhuhu..

ok ari ni nak share satu application bb yg best..
hehehe..
aku baru download and sgt puas ati..
nama apps tu adalah

SCREEN GRABBER by The Jared Company
aku ajar cmne nak cari (saje nak bg blog nmpk panjang)

mule2 bukak APP WORLD kt bb korang..
then, tekan butang search..
dalam column search, type "screen grabber"



then enter la kot hhuhuhuhu



aha.. nmpk tak atas sekali tu..
rate pun mantap tu..
penuh star dapat..
then download je :)



siap download korang run :)



tara.. korang da ade app yg agak cool..
XD

ok nmpk x kat menu tu ade tulis "SCREEN GRABBER"
bese terletak kat atas sekali dalam menu..
haa tu la care nak screenshot bb korang..

contohnye korang nak screenshop gmbr awek korang yg cun cmni :)



then, korang tekan button bb nye lambang tu..
nanti kuar menu, scroll atas sekali then jumpe la "SCREEN GRABBER"
tekan dan gmbr tu ade dalam Screen Grabber folder korg XD

ade gak care nak buat SCREEN GRABBER ni as korang nye Convenience key..
care dia cmni..
kat page depan bb, korang tekan butang search kat atas kanan tu..
bawah mobile network tu huhuhu...

then dalam search column search "convenience"



tekan option da kuar la bende ni..



tekan convenience key tu..
kua bende ni..



haa.. tekan la camera dan tukar jd SCREEN GRABBER..





simple..
pasni nak snap Screenshot, just tekan butang kanan tu :)
enjoy.. :)
assalamualaikum :)

0 comments:

welcome to malaysia XD

Posted by Hafiz Richard

lol... lagu faveret ezzad azman lagi..

aku try nak paham.. last2 aku fed up..
ni je hasil yang aku dapat -_-

how are you welcome to malaysia
lady gentleman 2x

how do you do
i am very glad n happy to see u
welcome2 to u
wat can i do 4 u
welcome 2 malaysia 2x



malay girl malay2 girl
happy is in ur hand 2x
u may ek men say oh darling
meleleh got culture
and take everything
lets go 2x shopping 2x
u eat everything it easy
dance and esyo
dori and sho esyo
ok oooo ok oooo
i tell no many2
i telling all u got to see

ezzad azman.. ana mohon share XD




sape tau lirik dia ni, bg aku.. nak nyanyi.. XD

0 comments:

Sedetik lebih by Anuar Zain

Posted by Hafiz Richard

salam.. :)
aku suke gler dgr lagu ni..
slow n tenang..
first dgr mase tgk citer Hikayat MerongMahawangsa..
citer yg agaq mantap..
terbaik!!
dari aku xkenal sape merong, da kenal da sape dia :)
pastu aku x detect sgt psl lagu ni..
sampaila Nur Nasuha Farahi bte Mattar suruh saye(td aku) dgr :)
thx baby.. love it :D

ni OST lagu citer tu..
Anuar Zain suare mmg mantop gilorz XD

dedicated to my baby.. :)
enjoy :)





ni liriknye.. :)

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

EDRY ABDUL HALIM


credit :
http://www.youtube.com/watch?v=CsvucozF5K0
http://muzzafarsalleh.com/lirik-lagu-best/lirik-lagu-sedetik-lebih-by-anuar-zain-ost-merong-mahawangsa)

ana mohon share lirik dari website ini XD

5 comments:

fakta tersembunyi dalam 3 abdul

Posted by Hafiz Richard

salam..
ana mohon share XD
video ni ezad azman tunjuk kat kitorang..
memandangkan creative, ana mohon share la ye XD


0 comments:

Monday, March 21, 2011

FACEBOOK 4 BLACKBERRY 2.0 beta!!!

Posted by Hafiz Richard

salam..
td aku dapat update dari blackberry group kat fb..
ade fb for bb yg baru tp still dalam beta..
so aku ngan semangatnye nak try la fb 4 bb tu..
:)
ok nak download fb 2.0 ni korang kene gune os 6 then g kat

www.blackberry.com/beta

then korang register bg sape yg belom register..
then pas korang log in, nmpk la button facebook 2.0 beta
download dan korang akan dapat satu email key 4 the fb beta tester tu..
korang install dan reboot bb korang..



then, pas da siap reboot, korang copy key dari email korng, dan paste kan
kat ruang key biler first time korang bukak fb..
then siap :)

firstly aku mmg impress gler ngan design fb baru ni..
cantik dan tersusun.. :)



ni main page biler korg da log in fb korang..
bawah ni pulak biler korang tekan INFO tab korang :)



info tab ni baru xsilap aku sbb fb before xde bende ni..
so korang leh la view info korang sendiri XD

then, ini pulak tab photo korang :)



aha, korang leh la tgk album2 korang.. best2 XD

selain tu, function yg aku minat dalam fb 4 bb ni, biler korang leh update
korang ade kat mana..
basically design ngan interface aku rase still same.. tgk la bawah ni :)





ok.. skg kite tgk lak ape yg best lagi dalam fb 2.0 for bb :)

biler korang tekan tab facebook kat atas kiri tu, korang akan
dapat result gambar cm bawah ni :)



tersusun kan? :)
sebelum ni bende2 ni ade kat tab atas..
skg dia satukan dalam satu tempat..
dan yang paling best fb 2.0 ni, dia sekalikan ngan chat!!!!!
:)

biler korang tekan button chat, korang akan nmpk cam ni..



ape lagi, tekan la Go Online hehehe..
selepas korg da connect, result akan jd cmni :)



aha, korang perasan kan conversation still kosong..
n korang leh nmpk sape yg online n offline :)
so tekan kt org yg korg nak chat, then chat cm bbm XD



aha, nabila ni yg reply chat aku so aku screenshot chat aku ngan dia hehehe..
best!! siyez best function yg baru ni..
then, biler korang back ke chat member korang, conversation korang da berisi XD



:)
member aku ckp kt iphone da lame ade..
tp aku kesa ape..
aku pakai bb kot heheheheheheh XD

ok balik ke main page..
then, kat atas kanan tu ade cm byk icon kan?
ok biler korg tekan akan jadi cmni..



sini la korang nak tgk update fb korang cam status org komen,
friend request n chat..
:)

ok tp kelemahan beta ni..
1stly biler korang kat main page bb korang..
biler ade org chat ngan korang,
korang xleh directly tekan kat bar tgh2 tu..
korang kene bukak fb korang dan g kat chat korang



gmbr ni korg perasan kan ade fb update tp xde kat list..
so kene la bukak fb satu2 huhuhu..
xpe name pun beta, nanti mereka fix la ni XD
T_T
stakat ni tu je aku perasan la..
neway baru download n byk ag aku nak explore hehehe..

lastly, software yg aku gune nak tangkap sumer screenshot dalam bb aku
adalah SCREEN GRABBER from JARED COMPANY xsilap..
senang je cari..
korang g kat APP WORLD then search "Screen grabber"
sumpah best XD

ok.. hope entry ni dapat la tunjuk korang overall pasal fb 2.0 beta for bb..
lau ade kekurangan, minx maaf..
saya ni bukan pandai berblogger pun..
juz nak share ape yg saya jumpe n share bende yg cool XD
different people have different perception(thx TOK teachers :)
last but not least,

assalamualaikum :)

p/s : baby, ney nak chat ngan baby tp baby xonline.. so ney chat ngan
kawan klia ney au :)

0 comments: