Tuesday, August 18, 2009

nur nasuha farahi

Posted by Hafiz Richard

for a person name nasuha..

attention please..
anyone there..
if you find a person named nur nasuha farahi..
please caught her..
and bring her to me..
cuz she steal my heart away..

jumaat..
aku ingat ag jumaat tu..
masa tu aku tengah tengok tv..
sebelum solat jumaat..
aku tgh baring kat ruang tamu atas..
sedang khusyuk menonton, n95 aku menjerit-jerit minta dibaca..
aku pun amik hp ku itu..

salam..
abang hafiz.. ingat lagi kat nasuha.. sekolah kat abdul samat.. sama2 berlakon.. ingat lagi tak..

terkesima aku membaca tulisan yang terpapar di hp ku itu..
terdiam..
gembira?
sedih?
semua perasaan berkecamuk kat pemikiran aku..
bercampur baur..
aku pun membalas msg tersebut..

salam.. ingat.. xkan abang xingat..
mana nasuha dapat no abang..

sekali lagi hp ku menjerit..

panjang ceritanya.. abang.. abang g solat jumaat dulu k..

aku termenung sebentar..
masihkah ade perasaan cinta kat nasuha..
cinta yang kusangkakan cinta monyet sewaktu ku di sekolah rendah..
teringat kembali kisah lama..
aku berumur 9 tahun..
dia..
8 tahun..
muda kan..
terlalu muda untuk mengenal cinta..
masa dia pindah ke sk abdul samat, aku tidak perasan akan kehadirannya..
aku mula perasan apabila dia menimbulkan isu..
tak nak pakai tudung walaupun telah dilantik menjadi pengawas..
aku mula mengenalinya..
aku tertarik dengan dia.. tapi dia benci gler kat aku dulu..
gatal aku muda2 dlu huhuhuhu..
alamak..
azan dah berkumandang..
aku lantas mandi untuk menunaikan kewajipan kepada yang maha Esa..

balik dari solat, aku terima satu msg..
dari nasuha..
byk yang kami borakkan..
sampai satu soalan..

abang.. abang dah kapel dah skrg?

aku terdiam..
lalu aku membalas..

dah..

owh.. yeke..

sorry nasuha..

xpe..

nasuha.. sory..

abg.. nasuha susah2 cari abg.. tp tgk2 abg dah kapel..

nasuha, sorry..

entahlah.. dilemma gler..
playboy ke aku..
inikah balasan ku..
selama ni mainkan golongan hawa..
sekarang..
aku dilemma..
sepanjang aku msg dengan nasuha, jelas sekali nampak dia blame aku..
aku hanya mampu mengucapkan perkataan sorry..
aku terdiam gak ar..

abang.. leh tak lau nasuha nak jadi adik angkat abang..

adik angkat? sepanjang hidup aku xpenah ade adik angkat..
adik pun dah cukup ramai..

ok.. abang xkisah.. tp abg kene tanye my gf dlu..

last.. nasuha jadi adik angkat aku..
pastu dia bahasakan dirinya adik..
aku pun tanye nak panggil adik ke..
dia cakap xpe2..
just panggil nasuha..
aku lega..
bukan ape..
janggal aku..
then, ktorang camni ar..
ex aku tau yang aku ade adik angkat..
lgpun..
aku tanye dia dulu nak adik angkat..
n before diz pun, dia pernah ade adik angkat lelaki..
sepanjang aku jumpa nasuha balik..
aku selalu termenung..
blank..
xtau perasaan ape kat dia..
ex aku dah mula emo ngan aku..
aku bertambah blank..
aku fikir..
maybe nasuha awal2 je cmni..
pasni maybe dia lupa n kurang msg ngan aku..
tp..
dia tetap constant contact aku..
amik berat pasal aku lebih dari ex aku..
seriously aku cakap..
aku mmg sayang lagi kat dia..
tp..
aku dah kapel..
lagipun dah sebulan..
tu la yang aku regret sangat..
kapel awal..
lau aku xkapel..
maybe xjadi camni..

satu malam..
aku call ex aku..
borak2..
then, nasuha msg aku..

abg tgh watpe..

aku terdiam.. aku pun reply

tgh calling..

then dia cakap xpe la..
aku pun calling je ex aku..
then aku receive 1 msg..
1 msg yang aku terdiam sangat2..
cam diary..
dia tulis..
banyak kali dia nangis sebab aku..
sejak 1999..
sampai malam tu..

aku terdiam.. nak mengalir gak ar..
tapi aku kene tetap ngan pendirian aku..
aku dah kapel an.. aku pun reply..

sorry nasuha..
abang dah kapel..

xpe.. nasuha just nak gtau..

then, end..
aku pun tidur malam tu..

satu hari..
aku ade krisis besar ngan ex aku..
gaduh teruk..
xpenah gaduh camtu..
dia off hp..
then, lastly..
we break off..
cara baik..
entah ar..
bosan ar lau camni..
kapel clash..

sedih gler aku.
balasan kot..
entah lah..
tetiba..
aku dapat msg dari nasuha

abang.. tengah watpe..

aku reply..

nasuha, abang dah break..

what??? abg!! nape!!

aku xmampu lagi nak membalas msg nasuha...



after few months..


aku ngan wan jalan2 kat midvalley...
aku pun masuk dalam MPH..
the, aku direct pergi kat counter..
aku terlihat kelibat seorang wanita memakai baju n tudung pink..
aku pergi kepadanya dan menegur..

nasuha..

dia menoleh dan senyum kepada ku..
aku senyum kepada dia kembali..
aku, wan n nasuha g makan kat nandos..
sbb pe..
nak sambut birthday nasuha..
20 Feb..
pastu wan emo pun balik kmb..
aku..
still ngan nasuha..
dia ajak makan secret recipe..
n dia nak belanja aku..
aku cam segan gak..
dah ar birthday dia..
tp aku g jugak..
aku duduk..
nasuha pandang aku..
aku tanye kenapa..

abang.. nasuha sayang abg..

aku pejam mata..

Ya Allah.. semoga kau jodohkan aku dengan Nur Nasuha Farahi..



10 comments:

kenape name aku keluar! :P

JHaZKiTaRo said...

cool entry.. salam ramadhan dari ex-kmbian di bumi eire.. blog hopping.. rajin2, meh laa lompat ke my blog.. :)

n_bil said...

duke bapak ah macho gler post ni dow..nanges ak :(( haha smart2.

harich90 said...

macho pe jadah plat..
lol..

Farzan said...

pergh...
hbt gilo cite ko
pnjg nk mmpus
tp serius sayu
:D

Bobo =) said...

touching gile doe bace..
respect r lu~

Anwar Azmi said...

macho giler post..tp smpi sparuh jalan ak dah malas baca da..nk siap g klas kowt~

=)

zat said...

kick duke dari dota
post jiwang nk mampos
<_<

chuare said...

it is me...:)

lullabylady said...

sweet..hee. hope it'll be long lasting...gambate!