Monday, March 28, 2011

XD

Posted by Hafiz Richard

salam..
hik3 XD


0 comments:

Thursday, March 24, 2011

yes berjaya gak :)

Posted by Hafiz Richard

salam..
cantik x?
baru blaja buat hik3
:)

0 comments:

Tuesday, March 22, 2011

gemuk dapat makanan..

Posted by Hafiz Richard

salam.. enjoy ar..XD

2 comments:

SCREEN GRABBER by The Jared Company

Posted by Hafiz Richard

salam..
wah, galak tol aku post hari ni lol..
lame sgt xpost..
haa kan da lepas gian hohoho..
bukan ape..
takut gak nak tulis blog ni..
salah cakap ade yg terasa..
huhuhuhu..
kite kene jadi tengah2 huhuhuhu..

ok ari ni nak share satu application bb yg best..
hehehe..
aku baru download and sgt puas ati..
nama apps tu adalah

SCREEN GRABBER by The Jared Company
aku ajar cmne nak cari (saje nak bg blog nmpk panjang)

mule2 bukak APP WORLD kt bb korang..
then, tekan butang search..
dalam column search, type "screen grabber"



then enter la kot hhuhuhuhu



aha.. nmpk tak atas sekali tu..
rate pun mantap tu..
penuh star dapat..
then download je :)



siap download korang run :)



tara.. korang da ade app yg agak cool..
XD

ok nmpk x kat menu tu ade tulis "SCREEN GRABBER"
bese terletak kat atas sekali dalam menu..
haa tu la care nak screenshot bb korang..

contohnye korang nak screenshop gmbr awek korang yg cun cmni :)



then, korang tekan button bb nye lambang tu..
nanti kuar menu, scroll atas sekali then jumpe la "SCREEN GRABBER"
tekan dan gmbr tu ade dalam Screen Grabber folder korg XD

ade gak care nak buat SCREEN GRABBER ni as korang nye Convenience key..
care dia cmni..
kat page depan bb, korang tekan butang search kat atas kanan tu..
bawah mobile network tu huhuhu...

then dalam search column search "convenience"



tekan option da kuar la bende ni..



tekan convenience key tu..
kua bende ni..



haa.. tekan la camera dan tukar jd SCREEN GRABBER..





simple..
pasni nak snap Screenshot, just tekan butang kanan tu :)
enjoy.. :)
assalamualaikum :)

0 comments:

welcome to malaysia XD

Posted by Hafiz Richard

lol... lagu faveret ezzad azman lagi..

aku try nak paham.. last2 aku fed up..
ni je hasil yang aku dapat -_-

how are you welcome to malaysia
lady gentleman 2x

how do you do
i am very glad n happy to see u
welcome2 to u
wat can i do 4 u
welcome 2 malaysia 2x



malay girl malay2 girl
happy is in ur hand 2x
u may ek men say oh darling
meleleh got culture
and take everything
lets go 2x shopping 2x
u eat everything it easy
dance and esyo
dori and sho esyo
ok oooo ok oooo
i tell no many2
i telling all u got to see

ezzad azman.. ana mohon share XD




sape tau lirik dia ni, bg aku.. nak nyanyi.. XD

0 comments:

Sedetik lebih by Anuar Zain

Posted by Hafiz Richard

salam.. :)
aku suke gler dgr lagu ni..
slow n tenang..
first dgr mase tgk citer Hikayat MerongMahawangsa..
citer yg agaq mantap..
terbaik!!
dari aku xkenal sape merong, da kenal da sape dia :)
pastu aku x detect sgt psl lagu ni..
sampaila Nur Nasuha Farahi bte Mattar suruh saye(td aku) dgr :)
thx baby.. love it :D

ni OST lagu citer tu..
Anuar Zain suare mmg mantop gilorz XD

dedicated to my baby.. :)
enjoy :)





ni liriknye.. :)

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

EDRY ABDUL HALIM


credit :
http://www.youtube.com/watch?v=CsvucozF5K0
http://muzzafarsalleh.com/lirik-lagu-best/lirik-lagu-sedetik-lebih-by-anuar-zain-ost-merong-mahawangsa)

ana mohon share lirik dari website ini XD

5 comments:

fakta tersembunyi dalam 3 abdul

Posted by Hafiz Richard

salam..
ana mohon share XD
video ni ezad azman tunjuk kat kitorang..
memandangkan creative, ana mohon share la ye XD


0 comments:

Monday, March 21, 2011

FACEBOOK 4 BLACKBERRY 2.0 beta!!!

Posted by Hafiz Richard

salam..
td aku dapat update dari blackberry group kat fb..
ade fb for bb yg baru tp still dalam beta..
so aku ngan semangatnye nak try la fb 4 bb tu..
:)
ok nak download fb 2.0 ni korang kene gune os 6 then g kat

www.blackberry.com/beta

then korang register bg sape yg belom register..
then pas korang log in, nmpk la button facebook 2.0 beta
download dan korang akan dapat satu email key 4 the fb beta tester tu..
korang install dan reboot bb korang..



then, pas da siap reboot, korang copy key dari email korng, dan paste kan
kat ruang key biler first time korang bukak fb..
then siap :)

firstly aku mmg impress gler ngan design fb baru ni..
cantik dan tersusun.. :)



ni main page biler korg da log in fb korang..
bawah ni pulak biler korang tekan INFO tab korang :)



info tab ni baru xsilap aku sbb fb before xde bende ni..
so korang leh la view info korang sendiri XD

then, ini pulak tab photo korang :)



aha, korang leh la tgk album2 korang.. best2 XD

selain tu, function yg aku minat dalam fb 4 bb ni, biler korang leh update
korang ade kat mana..
basically design ngan interface aku rase still same.. tgk la bawah ni :)





ok.. skg kite tgk lak ape yg best lagi dalam fb 2.0 for bb :)

biler korang tekan tab facebook kat atas kiri tu, korang akan
dapat result gambar cm bawah ni :)



tersusun kan? :)
sebelum ni bende2 ni ade kat tab atas..
skg dia satukan dalam satu tempat..
dan yang paling best fb 2.0 ni, dia sekalikan ngan chat!!!!!
:)

biler korang tekan button chat, korang akan nmpk cam ni..



ape lagi, tekan la Go Online hehehe..
selepas korg da connect, result akan jd cmni :)



aha, korang perasan kan conversation still kosong..
n korang leh nmpk sape yg online n offline :)
so tekan kt org yg korg nak chat, then chat cm bbm XD



aha, nabila ni yg reply chat aku so aku screenshot chat aku ngan dia hehehe..
best!! siyez best function yg baru ni..
then, biler korang back ke chat member korang, conversation korang da berisi XD



:)
member aku ckp kt iphone da lame ade..
tp aku kesa ape..
aku pakai bb kot heheheheheheh XD

ok balik ke main page..
then, kat atas kanan tu ade cm byk icon kan?
ok biler korg tekan akan jadi cmni..



sini la korang nak tgk update fb korang cam status org komen,
friend request n chat..
:)

ok tp kelemahan beta ni..
1stly biler korang kat main page bb korang..
biler ade org chat ngan korang,
korang xleh directly tekan kat bar tgh2 tu..
korang kene bukak fb korang dan g kat chat korang



gmbr ni korg perasan kan ade fb update tp xde kat list..
so kene la bukak fb satu2 huhuhu..
xpe name pun beta, nanti mereka fix la ni XD
T_T
stakat ni tu je aku perasan la..
neway baru download n byk ag aku nak explore hehehe..

lastly, software yg aku gune nak tangkap sumer screenshot dalam bb aku
adalah SCREEN GRABBER from JARED COMPANY xsilap..
senang je cari..
korang g kat APP WORLD then search "Screen grabber"
sumpah best XD

ok.. hope entry ni dapat la tunjuk korang overall pasal fb 2.0 beta for bb..
lau ade kekurangan, minx maaf..
saya ni bukan pandai berblogger pun..
juz nak share ape yg saya jumpe n share bende yg cool XD
different people have different perception(thx TOK teachers :)
last but not least,

assalamualaikum :)

p/s : baby, ney nak chat ngan baby tp baby xonline.. so ney chat ngan
kawan klia ney au :)

0 comments: